График работы: Пн.-Пт. 08:30-20:30
Сб.-Вс. 09:00-16:30 Заказать звонок
Оберіть мову: Eng
Либідська ‎(050) 9 777 562
м. Київ, ТЦ "Інтервал Плаза", вул. Велика Васильківська, 143/2, п'ятий поверх
Графік роботи: Пн.-Пт. 08:30-20:30
Сб.-Вс. 09:00-16:30 Замовити дзвінок
Позняки ‎(095) 327 50 50
м. Київ, ТЦ "Паралель" вул. Мишуги 6, мінус перший поверх
Графік роботи: Пн.-Пт. 09:00-21:00
Сб.-Вс. 09:00-16:30 Замовити дзвінок
График работы: Пн.-Пт. 08:00-21:30
Сб.-Вс. 09:30-19:00 Заказать звонок

П’ять корисних «шкідливих» продуктів.

П’ять корисних «шкідливих» продуктів.

Деякі продукти вважаються «поганими» або «шкідливими» для здоров’я і фігури, хоча насправді вони можуть бути дуже корисними, якщо споживаються в помірних кількостях.

Деякі продукти вважаються «поганими» або «шкідливими» для здоров’я і фігури, хоча на самому

вони можуть бути дуже корисними, якщо споживаються в помірних кількостях. У самому справі,

деякі продукти просто зобов’язані бути на вашому столі!

Хліб і макаронні вироби

Часто не рекомендується їсти білий хліб і макаронні вироби, коли ви хочете схуднути. Але

хлібобулочні вироби з цільного зерна навіть корисні при дієті, тому що вони допомагають

нормалізувати травлення і видільну функцію. Тобто пару скибочок хліба

справжньому гарні для здоров’я і фігури, особливо якщо вони споживаються в першій половині

дня.

Крім того, хліб містить необхідну для здоров’я клейковину, оскільки вона сприяє

зниження ризику діабету, серцевих захворювань, раку і навіть допомагає нормалізувати ваги тіла.

Єдина застереження стосується людей, з непереносимістю глютену.

Яйця

Яйця дійсно не заслуговують погану репутацію, яку вони мають сьогодні. В останні

десятиліття багато вчені попереджали, що яйця сприяють підвищенню «поганого»

холестерину в крові і провокують хвороби серця. Але потрібно знати, що холестерин з їжі вносить

лише невеликий внесок у високий рівень холестерину в крові, і немає жодного дослідження,

яке б підтвердило, що яйця пов’язані з зростанням кількості жиру в крові або розвитком

хвороб серця.

Яйце містить всього 1,6 грама жиру. Більше того, японці – найбільш активні споживачі яєць на

землі. У той же час в Японії населення відрізняється відносно низьким рівнем холестерину і

меншою кількістю випадків серцевих захворювань. Це пояснюється тим, що японці не

споживають багато насичених жирів, на відміну від американців, які їдять не тільки яйця, але і

сосиски і бекон в один прийом їжі.

Картопля

Картопля був визнаний винним у підвищенні цукру в крові, збільшення ваги і розвитку

цукрового діабету другого типу. Але картопля не є грізним ворогом здоров’я. У проблемах зі

здоров’ям, таких як збільшення ваги або діабет, не потрібно звинувачувати картоплю, бо люди

просто їдять менше картоплі, ніж, наприклад, кондитерських виробів, а значить, небажаний

ефект від картоплі мінімальний.

Крім того, має значення, як ви готуєте картоплю і їсте його. Набирати вагу від картоплі

природно, якщо він отриманий у вигляді картоплі-фрі зі стейком. Але варена, запечена або

приготований в духовці картопля – прекрасно підійде до літнього салату з помідорів з

ложкою оливкової олії.

Чому потрібно їсти картоплю? Тому що, крім того, що він не сприяє ожирінню, він ще і

є багатим джерелом калію, вітаміну С і клітковини.

Соя

Хоча соя використовувалася протягом століть в азіатській кухні, деякі недавні дослідження

показали, що соя може бути пов’язана з ризиком раку молочної залози, принаймні, за

результатами досліджень, проведених на мишах.

Але продукти з сої, такі як соєвий соус, не призводять до жодних проблем, тим більше до раку

молочної залози. Крім того, соя відноситься до бобових культур, а значить, є важливим

компонентом в раціоні вегетаріанців або людей, які хочуть скоротити споживання м’яса.

Алкоголь

Існує багато міфів щодо алкоголю. Поганою репутацією алкоголь зобов’язаний випадків,

подією на тлі надмірного споживання, яке може привести до хвороби печінки. Але

помірне вживання алкоголю не зашкодить, а навіть навпаки!

Вино – алкогольний напій для здоров’я, тому що він зроблений з винограду і містить

поліфеноли, які допомагають знизити ризик утворення згустків крові, запальні процеси

і сприяє оксигенації тіла. Секрет у тому, щоб споживати вино в помірних кількостях і

вибирати натуральний продукт.

Що таке помірність у споживанні алкоголю? Для жінок рекомендована щоденна доза

складає 150 мл вина або 350 мл пива. Для чоловіків рекомендоване щоденне кількість в два

рази вище, ніж для жінок.

Запишіться на прийом: